Danmark klar sig virkeligt godt mod af bekæmpe covid-19 i forhold til USA. fra folkeskolen til universet har været åben i noget tid i Danmark, og USA har endelige overtalt præsident Trump til at tage maske på. Brug af masker er blevet en katalysator for politiske konflikt, en tid hvor videnskabelige bevis ofte ses gennem partisan linse.

Trump har tidligere sagt, at han ikke ville bære en maske og gjord nar af den demokratiske rival Joe Biden for at gøre det. Men på så siger han “Jeg tror, at når du er på et hospital, især i den særlige situation, hvor du taler med en masse soldater og folk, der i nogle tilfælde bare kom ud af operationsbordene, tror jeg det er en god ting at bære en maske”

Toneskrift kom, da USA registrerede 66.528 Coronavirus-sager lørdag, nået en nyt daglig rekord. Kampen om masker er eskaleret i løbet af de sidste uger af kampagnesæsonen. Parlamentsvalget er i november, og aktivister i begge partier, republikanske og demokrater, arbejde feberfuldt for sikrer sejrer ved valget.

Nogen ville kalde dem fjoller, andre ville sige rettigheder. Folk protester på gader for sige “åben landet” eller “min krop, min valg. Civil rights”. Statslige og lokale har virkelige ret bred autoritet, især i en folkesundhedsnød som denne, til at udstede nød ordrer Vi ser dog nogle potentielle juridiske problemer opstår med hensyn til, hvordan disse ordrer vedtages, om de følger den korrekte politiske proces, om de følger den konkrete politiske proces, om det er den rigtige del af regering, der udsteder order. Og så ser vi også nogle retlige udfordringer, der argumenteres for, at disse kendelser krænker individuelle rettigheder

Joe Biden og Trump, de to præsidentkandidater i USA mødtes i nat for første gang til en kaotisk debat. Og der talt de blandt andet om Covid-19, klima, økonomien, men der var en vis konflikt om hans tilretning til håndtering af covid-19 og hvordan han burde håndteret det, og
Spørgsmålet om at bære masker var i centrum i et kort øjeblik under den første præsidentdebat tirsdag aften.

Joe Biden og Trump, de to præsidentkandidater i USA mødtes i nat for første gang til en kaotisk debat. Og der talt de blandt andet om Covid-19, klima, økonomien, men der var en vis konflikt om hans tilretning til håndtering af covid-19 og hvordan han burde håndteret det, og
Spørgsmålet om at bære masker var i centrum i et kort øjeblik under den første præsidentdebat tirsdag aften.

“He’s been totally irresponsible the way he’s handled social distancing and discouraging people to wear masks,

“Han har været en fjols” tilføjet Joe biden til trump.

Det startede med venligt, og det været kun et minut. Debatten, var det politiske tilsvarende til en mad kamp.
Coronavirus skulle altid være et vanskeligt terræn for præsidenten – og emnet kom tidligt op i debatten. Trump var nødt til at forsvare et pandemisvar, der har resulteret i mere end 200.000 amerikanske dødsfald. Han gjorde det ved at sige, at de skridt, han har taget, forhindrede flere dødsfald og antydede, at Biden ville have gjort tingene værre. Bidens svar var at tale direkte ved kameraet og spørge seerne, om de kunne tro Trump (meningsmålinger tyder på, at et flertal af amerikanere ikke er enige med Trumps håndtering af pandemien).

Det var en pludselige afslutning på en kaotisk aften, der næppe kan kaldes en debat i nogen traditionel forstand af ordet. Disse begivenheder svinger sjældent i et valg på den ene eller den anden måde, og det var sådan et rod, det ser ud til, at det kun fik få tanker, der blev ændret.

Så igen, hvis Trumps mål var at gøre denne kampagne til en grim debat, der efterlod vælgere fremmedgjort fra processen og usikker på, om der vil være nogen form for klarhed eller opløsning i slutning, var det en aftens arbejde, der var god udført.