En verden uden penge


Har du nogensinde fortalt dig selv, mens du købte ind og brugte et stykke plastik kaldt “kreditkort” som læser virtuelle numre på din online konto eller hørte de bazillioner penge, der bliver udvekslet hver dag på de finaselle marked: Er det ikke helt uvirkeligt?

Jeg er kommer tit til at stille spørgsmålet : “hvorfor har vi ikke en verden uden penge?”

Og det slog mig faktiske at se, hvordan det var umuligt for de fleste mennsker at forstille sig en verden uden penge eller nogen anden form for valuta eller specifikt værktøj, der ville være en standard til at måle værdien af ting. Kort sagt, er vi slaver til penge. Men i virkligheden er det bare en ide. Disse små stykke papir er meningsløse i sig selv, snarere et middel, hvormed vores samfund opretholdelse, holdes i hvis balance med orden. Men fra et andet perspektiv afslører penge og længsel efter penge er mere negativt aspekt af meneskeheden, grådigheden. Fordi penge kan udvide livsvalg og få magt over dem med mindre af det. Vores monotære system, der er udtænkt som et middel til fair økonomi og balance, er blevet den styrende kraft for al mennskelige indsats. Der har fået et eneste formå, at den falske Gud for et luksuriøse liv som alle søger efter. Verden er fyldte med uligheder, hvorfra det meste omtales om penge. De, der er født i fattigdom, har intet valg i sagen, ligesom vores lykke er født ind i velstand.

Men samtidig ville en pengeløse samfund have en stor gavn til det teknologiske fremskridt, og vaccine ville blive produceret hurtiger for der ikke ville være nogen budget, der skal følges. Vi kun endda allerede bemande mars eller længere væk, for der ville ike være nogen budget.

Vi skabte teknologi til at fremstille dem, så vi lettere kunne tilfredsstille vores søde tand. Mennsker opfandt hjulet for at flytte ting som vejet meget, men uden at skulle bære dem. Vi skabte biler for at hjælpe os med at komme fra a til b Tænk bare på, hvad vi mennsker kunne have opnået hvis, vi ikke var sat ind i økonomiske ramme?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: