taget af Muhammad ansar mehmood (ansarsblog.com/min-fotos/ )

Et sekund over midnat den 1. januar ændres dagen fra tirsdag til onsdag, normalt en overgang uden særlig betydning. Men på en eller anden måde har vi besluttet, at denne ændring, som slutter et år og begynder det næste, er anderledes. Dette unikke kryds af uret har altid bedt os både om at fejre og gå uden for den daglige aktivitet, vi altid har travlt med at reflektere, se tilbage, gøre status, vurdere, hvordan vi gjorde, og beslutte at gøre det bedre. Spar måske til vores fødselsdage, intet andet øjeblik i vores år får denne form for opmærksomhed.

Hvorfor bærer starten af ​​det nye år sådan en særlig symbolik? Og hvorfor er fejringen så almindelig over hele verden, som den har været i mindst lige så længe som der har været kalendere? Denne allestedsnærværende adfærd skal helt sikkert være bundet til noget, der er iboende i det menneskelige dyr, noget dybt meningsfuldt og vigtigt i betragtning af al den energi og ressourcer, vi investerer ikke kun i fejringen, men også i vores bestræbelser på at gøre godt på et nyt sæt beslutninger, selv selvom vi for det meste ikke holder dem. Det kan være, at den symbolik, vi lægger på dette øjeblik, er rodfæstet i en af ​​de mest kraftfulde motiver af alle: vores motivation til at overleve.

Fejringsdelen er indlysende. Som vores fødselsdage gør, giver nytårsdag os chancen for at fejre, at vi har gjort det gennem yderligere 365 dage, den tidsenhed, hvormed vi holder kronologisk score på vores liv. Endnu et år er omme, og her er vi stadig! Tid til at løfte vores briller og skåle vores overlevelse. (Bagsiden af ​​dette er repræsenteret ved nekrologens resumé ved årets udgang af dem, der ikke nåede det, og beroliger de af os, der gjorde det.)

Men hvad med disse beslutninger? Handler de ikke også om at overleve – leve sundere, bedre, længere? Nytårsforsætter er eksempler på det menneskelige universelle ønske om at have en vis kontrol over, hvad der ligger foran os, for fremtiden er urolig uigenkendelig. At ikke vide, hvad der kommer, betyder, at vi ikke ved, hvad vi har brug for at vide for at beskytte os selv. For at imødegå den bekymrende magtesløshed gør vi ting for at tage kontrol. Vi beslutter at tage diæt og motion, stoppe med at ryge og begynde at spare. Det betyder ikke engang, om vi holder vores beslutsomhed og opfylder disse løfter. Forpligtelse til dem, i det mindste et øjeblik, giver os en følelse af mere kontrol over de usikre dage, der kommer.

En undersøgelse fra 2007 af den britiske psykolog Richard Wiseman viste, at hvad U2 sang for mange af os er sandt: “Intet ændrer sig på nytårsdag.” Af 3.000 mennesker, der blev fulgt i et år, nåede 88% ikke målene i deres beslutninger, skønt 52% havde været sikre på, at de ville, da de lavede dem.

Interessant nok inkluderer nytårsopløsninger ofte ting som at behandle folk bedre, få nye venner og betale deres gæld. Det har været sådan gennem historien. Babylonierne ville returnere lånte genstande. Jøder søger og tilbyder tilgivelse. Skotten går “på første fod” og besøger naboer for at ønske dem held og lykke. Hvordan forbinder al denne sociale “løsning” sig på overlevelse?

Enkelt: Vi er sociale dyr. Vi har udviklet os til at være afhængige af andre, bogstaveligt talt, for vores sundhed og sikkerhed. At behandle mennesker godt er en god måde at blive behandlet godt på. ”Gør mod andre, som du ønsker, at de gør mod dig,” viser det sig, er en stor overlevelsesstrategi.

Og mange mennesker beslutter at bede mere. Det giver også mening med hensyn til overlevelse: Bed mere, og en almægtig kraft er mere tilbøjelig til at holde dig sikker. Jøder beder i starten af ​​deres nye år om at blive indskrevet i “Livets Bog” i endnu et år. Og selv om døden er uundgåelig, har mennesker gennem historien håndteret frygt for dødelighed ved at tilknytte sig religioner, der lover lykkelige slutninger. Bed mere, og døden er mindre skræmmende.

Der er hundreder af held og lykke ritualer vævet blandt nytårsfester, også praktiseret i navnet på at udøve en lille kontrol over skæbnen. Hollænderne, for hvem cirklen er et symbol på succes, spiser donuts. Grækerne bager særlig Vassilopitta-kage med en mønt indeni og giver held og lykke det kommende år til den, der finder den i hans eller hendes skive. Fyrværkeri nytårsaften startede i Kina for årtusinder siden som en måde at jage onde ånder af. Japanerne holder nytårs Bonenkai, eller “glem-året-fester”, for at sige farvel til problemerne og bekymringerne i det forløbne år og forberede sig på et bedre nyt. Uenigheder og misforståelser mellem mennesker formodes at blive løst, og vred udelukket. I et nytårsritual for mange kulturer skrubbes huse for at feje de dårlige stemninger ud og give plads til bedre.

Før jeg slutter af med dette år, har jeg, Muhammad og Tazeen skrevet en digt.

Godt nytår!!!!