Den 20 januar ville være den sidst dag som præsident. Og vi skal tale om hans mur.

bbc. com

Præsident Donald Trump besøger den sydlige grænse i Texas for at kræve succes med opførelsen af ​​et grænsehegn med Mexico.

Det Hvide Hus sagde, at hans besøg ville “markere færdiggørelsen af ​​mere end 400 miles af grænsemuren – et løfte, det løfte, der blev holdt …”.

Så hvor meget af grænsemuren har hr. Trump formået at bygge i løbet af sin embedsperiode?

Hvor meget er nyt?

Der er forskellige typer af hegn på de 727 km , som var allerede på plads, før Trump blev præsident i 2017. Disse løber gennem Californien, Arizona, New Mexico og Texas.

Trump-administrationen siger, at de har afsluttet mere end 400 miles af grænsemuren siden da. Det er i alt 727 km i henhold til de seneste amerikanske told- og grænsebeskyttelsesoplysninger (4. januar 2021). Imidlertid er der kun bygget 80 miles af nye barrierer, hvor der ikke var nogen før – det inkluderer 47 miles primærvæg og 33 miles sekundær mur bygget for at forstærke den oprindelige barriere. Langt størstedelen af ​​de 452 miles erstatter eksisterende strukturer ved grænsen, der var blevet bygget af tidligere amerikanske administrationer.

Betalte Mexico for muren?

I 2016 hævdede præsident Trump gentagne gange, at Mexico ville betale for muren. Dette skete ikke. Den amerikanske regering har betalt for muren, og der har været argumenter for, hvordan man finansierer den mellem Trump-administrationen og kongressen. I januar 2018 bad Trump om kongressen om at betale 12 milliarder. I det næste årti for en indledende byggefase, men regningen mislykkedes i sidste ende. Nogle penge blev tildelt af Kongressen i 2018 til projekter ved grænsen. I 2019 brugte hr. Trump imidlertid nationale beredskabsbeføjelser til at aflede midler fra forsvarsministeriet, efter at kongressen afviste flere penge til muren.

Der har været brugt omkring $ 15 mia. Til opførelse af barrieren, der kommer fra forskellige amerikanske regeringsafdelinger, herunder Department of Homeland Security, og forsvars- og finansministeriet. Det blev oprindeligt anslået, at en grænseoverskridende mur kunne koste alt fra $ 12 mia. Til $ 40 mia. På trods af dette fortsatte præsident Trump i løbet af valget den 3. november 2020 med at sige, at “Mexico betaler for det”. Tidligere antydede han, at en ny handelsaftale (underskrevet sidste år), der involverede Mexico og Canada, indirekte ville spare os penge, som kunne bruges på muren. Det er imidlertid ikke klart, hvordan dette nøjagtigt ville fungere. Præsident Trump lovede også at reducere ulovlig bevægelse over grænsen.

Antallet af tilbageholdte ved grænsen steg markant mellem 2018 og 2019, men faldt af i 2020. “Faldet i frygt kommer, når migranternes bevægelser i Amerika og overalt i verden er aftaget under udbruddet af Covid-19, hvor regeringer helt eller delvist lukker deres grænser for at dæmme op for dets spredning,” ifølge Ana Gonzalez-Barrera.

Hvad er Joe Bidens plan for grænsen?

Den valgte præsident Joe Biden har sagt, at han ikke vil fortsætte den videre konstruktion af muren. Han sagde, at han ikke ville bygge “endnu en fod” og gjorde det klart, at han modsatte sig at tage midler fra forsvarsministeriet. I stedet planlægger den valgte demokratiske præsident at fokusere på at bruge teknologi langs grænsen til at opdage ulovlig aktivitet. Joe Bidens officielle hjemmeside siger: “Biden vil dirigere føderale ressourcer til intelligente grænsehåndhævelsesindsatser, ligesom investeringer i forbedring af screeninginfrastruktur i vores indgangshavne.” Det er imidlertid uklart, hvad den nye administration vil gøre med kontrakter om vægkonstruktion, som allerede er tildelt under hr. Trump – men endnu ikke er færdige.