Du har en ny venneanmodning.

FaceTime, Snapchat, Instagram, Twitter, Facebook; sociale medier apps som disse giver os mulighed for at kommunikere med mennesker over hele verden; denne forbindelse gør os dog mere ensomme og ikke mere i overensstemmelse med resten af ​​verden.

Teknologi får os til at føle os mere alene, fordi vi er mere afhængige af sociale medieforbindelser end forbindelser i det virkelige liv. Dette kan også være grunden til, at 322 millioner mennesker lider af depression, ifølge Angst og Depression Association Of America.

At være ensom er ikke kun skadeligt for din mentale sundhed, men det er også skadeligt for din fysiske sundhed, og undersøgelser viser, at det at være ensom er mere skadeligt for dit helbred end at være overvægtig og kan øge din risiko for at dø med 26% ifølge undersøgelser fra Komet.

Sociale medier har forårsaget en kløft i vores samfund, hvor vi hellere vil tale med folk tusindvis af kilometer væk, der måske eller måske ikke er, som de siger, de er, end den virkelige, levende åndende person, der sidder lige ved siden af ​​os i klassen.

Den komfort, som sociale medier bringer, kan være nyttig, når du kontakter familie og venner, der bor længere væk; men hvis det misbruges som det er i dag, kan det forårsage depression, angst og endda stoflignende abstinenssymptomer fra din telefon.

Symptomer på telefon afhængighed inkluderer: øget ensomhed og depression, øget angst, mindsket evnen til at tænke kreativt og forstyrre dine søvnmønstre.

Ifølge PsychologyToday er den gennemsnitlige skærmtid, som folk bruger i dag, vokset til 11 timer. Det er en stigning på ni timer og 45 minutter fra sidste års forskning.

Ikke kun medfører rigelige mængder tid på sociale medier ensomhed, men det medfører også negative personlighedstræk ifølge Helpguide.

En undersøgelse udført i Storbritannien viste, at folk, der tilbragte meget tid online, udviste negative træk som narcissisme i det virkelige liv. Når brugere konstant skriver om deres liv og udseende og forsøger at “kopiere” Instagram-influencers overdådige liv, forårsager det selvcentrering og manglende empati for andre.

Mennesker er fast forbundet med behovet for at oprette forbindelse. Med udviklingen af ​​teknologi har vi erstattet det primære behov for social forbindelse med en robot social forbindelse. Dette er endnu mere udbredt hos universitetsstuderende, fordi 60% af universitetsstuderende ifølge Mission indrømmer at have en afhængighed af deres telefoner.

Dette kan skyldes, at universitetsstuderende er blandt de travleste mennesker i samfundet i dag, så lette og hurtige forbindelser hjælper med at fodre det menneskelige ønske på en stram tidsplan.

Hvis vi begrænser os til mindre tid på sociale medier, ville vores mentale sundhed, fysiske sundhed og sociale sundhed blive drastisk forbedret. Folk, der taler i telefon, e-mail og sms mere, er dobbelt så store risici for depression; interagerer med ægte mennesker og har ansigt til ansigt-forbindelser, reducerer det imidlertid sandsynligheden for depression ifølge en artikel fra PsychologyToday.

fun fact : Bill Gates og Steve Jobs har oprejste deres børn med begrænset teknologi – og det skulle have været et rødt flag om vores egen telefon-brug ( business insider ). De ladder heller ikke deres børn få mobiltelefoner, før de blev 14. Og det forklar at de vide at det skaber denne usocial forhold med andre.

Begræns dig til en sund mængde skærmetid og opfordre dine venner til at gå ud og opleve virkelige aktiviteter. Mød nye venner i sociale indstillinger, der ikke er online. Der er så mange måder at begrænse dig selv fra de konsekvenser, der følger med store mængder skærmtid.

pandemien :

Der kan ikke benægtes det faktum, at folk føler sig isoleret eller afbrudt fra verden på grund af overdreven brug af teknologi. Dette er den tid, hvor næsten alle gennemgår følelsen af ​​ensomhed eller føler manglen på venskab i deres liv, denne gang er også kendt som “afbrydelsens pandemi”. De nyeste teknologier gør os alene på forskellige måder, teknologien trækker os væk fra hinanden, da vi er limet til vores nyeste gadgets som smartphones, bærbare computere og alle de andre nyeste enheder. Disse teknologier tager vores fulde opmærksomhed, og disse teknologiske værktøjer river os adskilt fra hinanden. Følelsen af ​​afbrydelse eller isolation fører til forskellige slags psykologiske problemer, som undertiden er livstruende. Vi er alle afhængige af teknologi. Jo mere vi bruger vores telefoner, bærbare computere og alle forskellige gadgets til socialt samvær, jo mindre interagerer vi med menneskerne omkring os, hvilket til sidst får os til at føle os isolerede.