Den amerikanske tallerken har i stigende grad manglet nærende mad. Denne spise trend har alvorlige konsekvenser: Der er en stærk sammenhæng mellem kostvaner med lavt indhold af frugt, grønt og fedme og diabetes.

En af grundene til, at amerikanere har en tendens til at vælge mindre sunde muligheder, er enkel: omkostninger. Fødevarer har tendens til at have meget flere kalorier til en lavere pris; det er mere for pengene end frisk mad.

Frisk frugter og grøntsager er dyrere at opdrætte end afgrøder. Produktion er afhængige af menneskelig arbejdskraft og bruger ikke maskiner, selvom maskiner er mere effektive og billigere på det lange sigt. Men den amerikanske regering subsidierer heller ikke grøntsags afgrøder på samme måde som den understøtter hvede, soja og majs, vigtige ingredienser i en masse junkfood. (Vox)

Og det er sindsygt at tænke over, fordi du som regering  som tydeligvis arbejder med de firmer, hvorfor ellers skulle de gør sådan noget.

Nogle programmer i USA forsøger at styre forbrugerne mod sunder muligheder. Forskere foreslår en afgift på junkfood på “ikke-vigtige” fødevarer som slik, sodavand og kartoffelchips som den næste grænse inden for folkesundhedspolitikken. Eksperter nævner lignende afgifter på alkohol og cigaretter, der har arbejdet for at dæmme op for forbruget.