Shitstorm vækker tanker – hvorfor overreagerer vi altid?


Shitstorm er jo når det er folk der dømmer online bag en skærm. Shitstorm er når nogen siger noget som den øvrige befolkning ikke bryder sig om, poster det online, siger det i tv, eller noget helt andet. Og så sker der at de får alverdens grimme kommentar smidt efter sig. Er man uheldig, så er dødstrusler også noget der kommer tikkende ind i den digitale postkasse.

Internetadresse : https://kyvsgaardkommunikation.dk/saadan-haandterer-du-en-shitstorm/.

Et eksempel var da røde kors sendte i forbindelse med en landsindsamling sms’er ud til mere end 900.000 danskere. Mange blive sur over, at de havde modtaget beskeden, selvom de ikke har opgivet deres nummer, Røde kors havde ikke lov til at kontakt dem. Selvom det var dumt gjort af Røde kors, men det var for et god sag, men folk misforstået det, og sådan begyndte så shitstorm.

Jeg mener at nogle gange kan nogle ting være for småt at begynde en shitstorm på.  Tang sko har også befundet sig i et shitstorm, Historien er at en kunde kom ind og købte et par fine støvler med sorte hestehår. Den daværende elev blev spurgt, om de var varme, og eleven svaret at de ikke var forede. Kunde skulle til tivoli.

Kunde kommer så efterfølgende tilbage til butikken og forlangte penge i retur fordi hun havde frosset sin fødder. Ejeren af Tang sko, Peter tang, sagde, det var tydeligt at støvlerne havde været brugt.

Havde hun gået hjemme, havde det været en anden historie, så havde vi selvfølge byttede dem, men de kunne ikke sælges videre siger butiksbestyrer, Michal Hansen.  Kunde var på ingen måde tilfredse med at ikke få penge tilbage. Så kunde skriver på Facebook svin og lortebutik og det fik folk til at starte en shitstorm.

Nu om dagen kan folk skriver grimt om nogen, hvis de bliver ophidset kan de få opbakning fra social media og det kan have fatal kosvekevneser for de ramte eller enten firma.

Tage for eksampel den 17 årige Mohamad Al Jawerheri som deltog i en offentlig Facebook debat kaldt “Ja til frihed – nej til islam”, han blev fyret fra sit fritidsjob som kassemand i Bilka i Næstved. Dette fik mange danskere til at protest og det skabt en enorm shitstorm.

I mine øjne er denne shitstorm et af bare få gange, hvor nogle danskere overreagere i medierne. Jeg synes helt klart, at man har lov til have sin egen meninger og holdninger, men nogle gange skal man også bare tænke sig om, inden man udtaler sig. Man kan nemt provokere eller såre en.

For at forhindre at man bliver ramt af shitstorm der udvikler sig. Kunne man bare have en god tone på social media så man sikker på man ikke involver sig ind i en shitstorm. For det andet kunne man tænke sig en gange om det man har postet ikke sårer eller provokere nogen, hvis ikke så kan man poste det op. 

Hvis jeg blev ramt af en shitstorm ville jeg får et dårligt ry som aldrig forsvinder fra internettet, og det gider jeg ikke at have på samvittigheden, jeg ville holde mig væk for stormen. Hvad ville du have gjort?  

Kildeliste:

ekstrabladet.dk: Røde Kors i shitstorm efter 900.000 sms’er: ‘Hvad fanden bilder I jer ind. Udgivet af Ronja Ryde. Sidst opdateret: 2.10.2017. Internetadresse: https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/roede-kors-i-shitstorm-efter-900.000-smser-hvad-fanden-bilder-i-jer-ind/6850597 – Besøgt d. 30.1.2019 (Internet)

Tv2 : Muslimsk gymnasieelev fyret fra Bilka: Hængt ud af ‘kunder’ på nettet. Udgivet af Martin Tordrup. Sidst opdateret: 29.12.2015. Internetadresse: http://nyheder.tv2.dk/2015-12-29-muslimsk-gymnasieelev-fyret-fra-bilka-haengt-ud-af-kunder-paa-nettet – Besøgt d. 30.1.2019 (Internet)

Politiken.dk: Skohandler i shitstorm: »Hun kalder mig et svin, og skriver, at vores butik er en lortebutik«. Udgivet af Simon roliggaard. Sidst opdateret: 21.5.2016. Internetadresse: https://politiken.dk/forbrugogliv/forbrug/indkoeb/art5623042/Skohandler-i-shitstorm-%C2%BBHun-kalder-mig-et-svin-og-skriver-at-vores-butik-er-en-lortebutik%C2%AB – Besøgt d. 30.1.2019 (Internet)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: