Politik vs. virkeligheden


Det er svært at forstår politik. Politikere overlader virkeligheden til andre, der står en del flok mennesker bag masken, der vises til offentlige. Det, der betyder noget i politik er hvad du kan få vælgerne til at tro på, hvad enten det ligner en realitet eller ej.

Internetadresse : https://www.mm.dk/videnbank/artikel/politiskinteresse.

Tager bare Trump, han er beskyldt for 4 kup for de sidst 15 år, og nu ville han gerne stå for økonomien i USA. Trump spreder så meget information, at selv mem ikke kan konkurrer med Trump. Men der er et problem i vores samfund, det hedder enkel perspektiv.

Vi finder simple ide meget attraktivt, vores problem har en grund og det har også en løsning, der bare en problem med det udtales, at vi har komplet misforstået det hele. For eksempel, Hvis du er liberal, og man går ind for frit marked, mindre skat, alternativt er det en god ide. Uden at du få lært om problemet fra start, men det ikke brugbart, for hvis man altid er imod andre ideer, det gøre dig blind til information der ikke passer ind, til ens perspektiv.

Man burde altid være nysgerrige på andres ideer og så finde midten, og i stedet for tale med mennesker som er enig med en, eller samle eksempler der passer til din ide, skal man være imødekommende for andres perspektiver.

Nummer er ikke en enkelt løsning. Nummer der oftest bruges når politiker skal bevise folket, at de har ret ved brug at understøttende statistik. Selv statistik har en begrænsning, vi alle har en ide om at ved brug at nummer kan vi forstår politik og verden. Primer minister fra Mozambique sagde til Hans Rolling, mit land har udviklet økonomisk, og Hans svaret om han havet kigget på GDP per indbygger, ja, det kigger han på, men det er ikke så præcis svaret han og forsatte, hvert år i marts er der en populære tradition, derfor har han en vane at kigge på folks fødder.

Hvert år klæder folk ordenligt på, og de kan ikke låne for nogen for de skal også sikkert ud at marcher. Hvis de er barfodet, eller sko som er gået i stykker og det kan han så samlingen med sidst år.

Det jeg prøver at sige, at nummer kan måle udvikling i levevilkår, men numre fortæller ikke hele historien. Verden kan ikke forstås uden tal, men verden kan heller ikke forstås med numre alene. Politik er ligesom i historie jeg læst på nettet, en rigtige historie. En dansk læge, Halfdan Mahler komme med forslaget til WHO (World Health Organisations) at udrydde TB (tuberkuloses) Hans projekt var send buser med X-Ray maskiner rundt i Indiens landsbyer.

Det var et simpelt ide: at udrydde en sygdom, også forsvandt det. Plan var at X-Ray hele population, og find dem der har TB, og kurerer dem. Men det fejledet, og folket blev sur. Folket troet at endelige kan nogen fix en ødelagt knogle eller give vaccine til dem som har diarre, eller hjælpe in kvinde i fødsel, men nej lægerne ville X-Ray alle sammen for en sygdom de aldrig har hørt om. Mening med historien er at politiker er ligesom lægen, men i stedet for hjælpe folk med det som folket har brug for, kurerer de noget som ingen indtil de nævnt havet hørt om. Man kan bare tag et kig på debatter og valg.

Tag bare seneste valg, der komme pludselige tre partier, der ville have flytning daffer af, hvad er der sket med vores samfund? Hvorfor taler vi pludselige om flytning?  Hvad har de mod flytning?  Du kan bare tag Pernille Vermund, hun ville sætte en stopper fra statsborgerskab til alle mennesker fra de muslimsk land. Nu om dage pynter man på had mod muslimer med statistik.

Rasmus Pauldan, han taler ligeud sandt, han pynter ikke på det, han siger det fremme, mens nogen andre partier pynter på det med en god undskyld, det ligesom USA, da de i 2003 angreb amerikanske tropper i Irak.

Begrundelsen for invasionen og den efterfølgende besættelser var, at Iraks leder, Saddam Hussein, truede verden freden med et voksende våbenarsenal og atomvåben, det var undskyldning, realiteten var de fandt Olie. Det værste er Danmark gik med til det samt med Storbritannien og Australien. Siden har det vist sig, at grundlaget for at gå i krig ikke holdt. Politik i Danmark er bare et langt magtspil, og diskussion for tjen penge vi taler om en ordentligt sæk penge. 

Med det ville jeg sige at til næste gange der kommer valg, tænke på hvad konsekvensen er?  Og om du ville leve i det samfund som partiet gå indenfor?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: