Fængsel blev brugt til at straf forbryder der har overtrådt lovens lange arm, men hvorfor skal man stadig i fængsel? Og hvorfor bruger man enorm mange penge på fængsel? Hvad har forsaget en stigning i kriminalitet?

Ineternetadresse : https://www.tv2lorry.dk/kobenhavn/sommerfugle-skal-gore-vestre-faengsel-mere-sikkert.

Danmark fængsel er luksus i forhold til mange andre land, men Danmark er langt fra perfekt ifølge Danmarks statistisk er flere mennesker under 18 år har sidde i varetægtsfængsel og det er ifølge Danmarks statistisk en stigning på 31,5 % fra 2007 Dvs. at flere unge lever i dårligt forhold hvor forældrene kan være misbruger, alkoholiker eller noget tredje hvis man skal gøre noget ved det kunne man sende børn til klubber, og sportsaktivtit hvor de kan glemme om hjemlivet og får nogle gode venner så de ikke får nogle dårlig venner og ved hvad man ender med at gøre. Men Danmarks statistik har også viste at tyveri er faldet med 4% siden 2007, men udevikling af ungdomskriminalitet er vokset markant det kan gøre noget ved gruppepres, dårlig forhold, eller fattige. Isolation er faldet med 97% siden 2007.

Isolation er ikke et menneskeligt måde at straf nogle på, ved at sætte nogle i isolation gøre man forbryderne mere voldlige og de ville sikkert sidde i fængsel igen. I det danske fængsler er der 75% flere ansatte per fanger end i tyske fængsler. Sådan er en af årsager til, at det koster dobbelt så meget at drive danske fængsler. Det viser en undersøgelse fra regeringens råd for offentlig-privat samarbejde.

Ud af årlige udgifter på i alt 1,25 mia. kr. til landets otte åbne og fem lukkede fængsler, kan man bruge de penge bedre og billigere, det er vores penge som vi giver til regering og de bruger de på ansatte, vi har teknologi og bedre systemer vi kan invester i, jeg siger ikke ingen ansatte overhovedet, men mindre brug at dem og mere på steder der har brug for det. Det giver heller ikke mening når man først er i fængslet at man kan købe hash, fortæller TV2 ECHO.

Hvad så mening med at straf hvis man må få noget ulovligt i fængslet, det er jo broken. Det ligesom at sige man ikke må spise mange piller, man du må spise så meget som du ville i fængslet. 

Jeg synes man skulle lave en program i fængslet hvor du lære at lave mad, og har maser af aktiviteter så du ikke føler dig ensom og på den måde lære du disciplin og tiden i fængslet føler sig ikke så langsomt som de ville havet gjort.

Kilder :

Mit liv i fængsel. Udgivet af TV2 ECHO. Ineternetadresse: https://www.youtube.com/watch?v=D9_zAJsnVDs – Besøgt d. 09.09.2019 (Internet)


Kriminalitet. Udgivet af Danmarks statisk. Ineternetadresse: https://www.dst.dk/da/informationsservice/oss/kriminal# – Besøgt d. 09.09.2019 (Internet)


Offentlig-privat samarbejde. Udgivet af offentlig-privat samarbejde. Ineternetadresse: https://www.kfst.dk/udbud/offentlig-privat-samarbejde/ – Besøgt d. 09.09.2019 (Internet)