Hvad du kommer til læse om:

  • Hvorfor er skolen vigtige?
  • Personlig oplevelse
  • Positivt ved skolen og negativt
  • Perspektiver til andre land

Jeg er meget i skole. Faktisk omkring 35 timer om ugen. Her laver vi alt fra at lave lektier, planlægge fremlæggelser, læse bøger, skriver opgaver, løser matematikopgaver, lærer om kemiske sammensætninger til at sætte komma. 

Photo by Element5 Digital on Unsplash

Jeg føler mig meget særlig eftersom at vi i Danmark gratis kan benytte os af et yderste effektivt uddannelsessystem. Jeg kan godt lige at gå i skole, skolen er en lærerig mulighed for den Danske befolkning. 

 Alle min gode venner er fra skolen, og vi har det rigtige sjovt sammen. Derfor synes jeg at skolen er en rigtige vigtig del af mit liv. Der er mange glæder ved skolen ved nemlig venskaber, man lære at samarbejde, udvikle sig og det at man lærer noget, som man tager afsæt i på videregående uddannelser. Nogen gange glemmer jeg helt glæden ved skolen, unge mennesker som mig ser nok, for det mest. Kun det dårlige ved skolen som f.eks. lektiebyrden, men skolen er jo et meget godt sted at være, for der er altid nogen, man kan snakke med, og vennerne er der altid og du føler dig aldrig ensom og alene. Der er mange glæder ved skolen nemlig venskaber, man lære at samarbejdede, udvikle sig og det at man lære noget, som man tager og afsæt på videregående uddannelser

Det eneste negativt ved skolen er den ekstreme grad seriøsitet der bliver lagt og påkrævet af en, alle stræber efter en højere karakter. 

Når man får fri, har man aldrig rigtigt “fri”. Der er altid en hel masse irriterende lektier osv. som skal laves. Men ud over det er det fint nok at gå i skole. 

Jeg føler meget heldige at bo i Danmark, eftersom der er mange steder i verden hvor de ikke engang går i skole for eksempel store dele af Afrika. Der er der mange som ikke har råd til at gå i skole, men hvis man har råd er det svært at lære noget nyttige i et klasselokale med 100 andre elever. Ikke mindst når sprogforståelsen og bøgerne og ofte skolerne ikke kan kommunikerer med hinanden.  

For alt imens de afrikanske lande er ved at gøre fremskridt med at få flere børn i skolen, mangler der en god kvalitet af undervisning.

 I Kina, har der været en stigning af selvmord blandt unge, for de er så stresset. Danmark er heldige, at have skoler som giver tid til både fritid og lektier. Jeg har hørt mange mennesker, brokke sig over ”Hvorfor får vi så mange lektier” ”Hvorfor skal vi i skol” ”Jeg gider ikke skolen mere”. De skal være heldig at de ikke bor i Kina. Unge der siger så noget, burde forstår, at verden er ikke ligesom Danmark, men det skal hellere ikke forstås som Danmark er det eneste land som har god uddannelse. Men faktisk er Kina meget bedre i skolen end Danmark. Faktisk så god at USA ikke kan hamle op med Kinas folk.

At lære noget nyt er at opdage at noget er muligt – og noget er umuligt. Det er at åbne sig, undre sig, mærke efter, føle og opdage- for så at vide og kunne noget mere.

Synes du dette indlæg var nyttigt?

Eventuelle spørgsmål eller yderligere tip bedes at kommentere nedenfor!