Muslimer ønsker god jul : Gratis mad til alle


En gruppe muslimer fra Nusrat Djahan moskeen delte i dag gratis suppe og risengrød ud til folk på Rådhus pladesen. Det nemlig et mål om at sætte fokus på næstekærlighed. Mens alle gøre sig klar til jul, gør disse muslimer det på en særlig måde ved at tilberede gratis mad til alle.  De frivillige fra samme organisation, har de seneste syv år også sørget for at rydde op på Rådhuspladsen efter nytår.

Det er en kold morgen, hvor vinden blæser på ansigtet. Og mens folk shopper, står der et lille hvidt telt midt på Rådhuspladsen hvor gyderne damper, mens små skåle i et hastigt tempo bliver fyldt op. Organisationen ”Muslimer for fred” rykkede lørdags ud med kærlighed og gratis, varm mad på Rådhuspladsen, med mottoet ”Kærlighed til alle, had til ingen ”.

Her står de fra klokken 11.00 og 17.00. Organisationen vil med begivenheden gerne vise respekt og tolerance over for andre trossamfunds højtider og vise, at de også bakker om nogle af de samme budskaber, som julen også står for. Formålet med denne eksotisk madoplevelse, skal også føre til dialog, så folk kan lære hinanden at kende.

”Jeg synes at det er et skønt event. Fordi alle ligesom kan nyde den varm suppe, på denne tid på året. Så synes jeg også at det er skønt fordi folk der er hjemløse, kan få sig en dejlig varm suppe”

– Gevin

D. 11 september 2001 og det grufulde angreb på dagen anses af mange for at være starten på et nyt fokus på muslimer, islam og forholdet mellem den såkaldte vestlige og såkaldte muslimske verden. Sådanne handlinger, udført af mennesker, der påberåber sig islam, lagt sammen med et politisk og mediemæssigt fokus på sådanne handling, har desværre skabt en situation hvor islam og muslimer i fleres øjne associeres med ufred. Som et modsvar startede ahmadiyya-muslimer verden over kampagner, der skulle sætte fokus på fred og på islams fredelige lære. En af disse kampagner fik navnet ”muslimer for fred”

Meningen med gratis mad var, at man også rykkede ud i byen for uddele foldere med titlen ”muslimer for fred” og havde samtaler med ikke-muslimer for at fjerne misforståelser omkring islams lære, som er imod enhver form for terrorisme. Initiativet blev utrolig godt modtaget, og opbakningen til kampagnen er siden vokset større. Det formentlig mest kendte initiativ er siden blevet oprydning på Københavns Rådhusplads nytårsdag. Der er også blevet samlet ind til velgørenhed igennem årene. 100.000 kr. til ”familier med kræftramte børn”. Andre initiativer igennem tiden har fx været blod-donationer, dialog-arrangementer, osv.

På deres hjemmeside kan man læse mere: https://www.muslimerforfred.dk/

Og på deres Facebook : https://www.facebook.com/muslimerforfred/

Love for Alle – Hatred for None

Synes du dette indlæg var nyttigt?

Eventuelle spørgsmål eller yderligere tip bedes at kommentere nedenfor!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: