Coronavirus Skaber frygt og misinformation


Coronavirus har dræbt tusinder over hele verden, men der er også en masse panik. Og når der er panik, er der altid forkert information, og virksomheden bruger det til deres fordele. Panik kan udløs hamstring ”en panikreaktion, hvor man ville redde sig selv”

Se på grafen, og du kan fortælle udefor grafen, at folk er bekymret. Denne graf kaldes jeg den Trend Fælde, og når folk har høje efterspørgsels, bliver udbuddet også større

 Den kraftige stigning i efterspørgslen har skabt en åbning for tredjeparts sælger på forskellige hjemmesider som Amazon og eBay for at tilbyde produkter, der ellers er udsolgt hos traditionelle markedet. Men ved at gøre dette har nogle købmænd oversvømmet online markedspladser med overpris varer og genstande, der fremsætter tvivlsomme krav om medicinsk markedsføring. CNBC fandt produkter som ansigtsmasker med markeringer op til 582% stigning end hvad de egentlige kostede.

Coronavirus antages at være et “vådt marked” i Wuhan, der solgte både døde og levende dyr, inklusive fisk og fugle.

Sådanne markeder udgør en fordoblet risiko for, at virussen springer fra dyr til mennesker, fordi hygiejnestandarder er vanskelige at opretholde, hvis levende dyr holdes og slagtes på stedet. Typisk er de også tætpakket.

Hvordan kunne du minimere risikoen for at få virussen?

Virussen spreder sig på samme måde som influenza eller forkølelse i store dråber produceret af hoste og nys. Bakterier kan leve på overfladerne i flere timer.

Du kan minimere risikoen for at få virussen, hvis du kunne vaske hænderne oftere. Regelmæssig håndvask betragtes som den vigtigste forsigtighedsforanstaltning for at mindske chancerne for kontaminering fra virusset som holder fast på overflader. Eller hvis du kan prøve at ikke tage bussen eller toget. Folkesundhed England definerer, at have tæt kontakt med virusbæreren som inden for to meter kan en personen i 15 minutter bliv smittede. Og lad være med at kysse eller kramme nogen.

For mennesker, der måske har Coronavirus, opfordrer sundheds embedsmænd til at

”Fange det, bin det, dræb det”

Kort sagt, betyder det, at når man nyser eller hoster så opfordres der til at vaske hænder og smide væv. Hvis du tror du har Coronavirus, skal du kontakte din lokal læge.  


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: