Short story : Hvorfor? – #3


En pige så sin mor lave fisk, men før moren stegt fisken. Skar hun hovedet af den og halen og stegt det. Pigen spurgt ” Hvorfor skar du fisken før du stegt den” Moderne svarede ”Jeg ved det ikke” hun lært at steg fisk fra sin mor. Så pigen spurgt hendes mormor det samme spørgsmål ”Hvorfor skarer men fisken før man steger den” Og hun svaret også ” Jeg ved det ikke” Hun lærte at stege fisk fra sin mor. Dernæst spurgte hun sin mormors mor som sagde ”Oh jeg skar hovedet af fisken fordi 50 år siden min stegpande var for lille”

Det her meget korte historie fortæller om arv. At hele verden er forkert. Vi spørger ikke ”HVOROFÅR”. Vi gør som der bliver fortalt, og det hader jeg. Det er derfor jeg elsker folk som spørger hvorfor er de ting der. Og hvordan kan vi gøre det bedre. For eksempel tage noget så simpelt som vand – Hvorfor er vi nødt til at drikke vand fra flasker. Spilde af plastik og penge på vand, er der ikke bedre måde at gøre det på. I Armenien, fandt de en beder måde ved at put vandhaner over det hele og gjord det gratis. Så alle kun drikke det.

Hvorfor lugter skrald? Er der bedre måde. I Singapore fik de en bedre måde ved at bygge hele øen af aske fra skrald. De brændt skrald og fileteret røgen så meget at røgen er tynder end oxygen.

Relaterede blog : Hvorfor Singapore elsker myg?

Hvorfor er protest så voldlige og dødlige?  Er der en bedre måde at protester? I syd Korea fandt de en bedre måde ved brug af stearinlys og samles i millioner, for at bringe hele regering ned på en fredlige måde.

Relaterede blog: Noget at kæmpe for

Der er stadig mange Hvorfor tilbage i verden som vi skal find svar på. Vi har bare brug for nogen som spørg for disse spørgsmål. Hvorfor er der så stor indkomst ulighed i verden? Hvorfor har kvinder ikke de samme rettigheder som mænd? Hvorfor er der ekstrem fattigdom?

Hvorfor, hvorfor, hvorfor. Hvorfor skal man spise fisk eller dyr kan man ikke spise planter i sted? Der er mange ting som stadig kan forbedres. Hvis du spørger hvorfor kan du end op med mere mad på bordet. De simplest spørgsmål kan fører til den dybest svar.  

Læs også : Forladt for døden


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Start a Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: