”Danmarks Indsamling 2020 har kaldt på det danske hjerte. Og med aftenens svimlende indsamlingsresultat er det tydeligt at se, at det danske hjerte er stort. Vi er så taknemmelige for, at danskerne igen står sammen og samler så flot et beløb ind. De vil gå til børn, som er tvunget på flugt fra deres hjem på grund af klimaforandringer, krig og forfølgelse. Mange af børnene er uledsagede. De ser ting, ingen forældre ønsker, at deres børn skal se, og de kæmper hver dag for at overleve en grusom virkelighed, ” siger formand for Danmarks Indsamling Mulle Juul Korsholm.

Fornyelige åbnede Danmarks indsamling dørene i Vejle Musikteater til sit store årlige indsamlingsshow på DR1. Engagementet og donationerne er rullet ind hele i januar måned, og i aften kulminerede indsamlingen i et imponerende resultat på hele 82.104.925 kroner. Selvom det var en stor donation, virker de fleste velgørenhed ikke, og nu er jeg ikke i mod velgørenhed, men der forskellig måde men kan hjælp folk.

Kunsten at give er smukt og nobel, det er meget vigtige hvis du ville hjælp folk. Men hjælper det egentlige at give penge til de fattig? Husk lige på at der stor forskel på hvor du hjælper.

Naturkatastrofe respons eller langsigtede, bærdygtig og effektive udviklingen er måde at hjælp folk. Men nogle gange kan donation til de fattige være med til at gøre dem fattigere. Det ikke bare min mening, mange studier og præsident forklar at donation til de fattig kan gøre dem endnu fattigere. Nu mener jeg ikke du ikke burde donnaer, men derimod donnaer på velgørenhed som er med til at skab en langesigtede, bærdygtig og effektive støtte.

Ja, selvom de 82 mio. er med til at hjælp folk, gøre det mere skade. Ifølge Guardian var regeringer, donorer og NGO med til at installer en vand projekt i Afrika, der kostede ifølge IIED US$360m på projektet. Problemet er, der er ingen point i at bore et hul i jorden, også give det til den lokal samfund, hvis de ikke har råd til at opretholde det over de næste 10-20 år. Der er mange virksomheder der prøver at ”løse” alle deres problem. De giver dem IPad, Apps og internet kiosker i håb om at de kommer til at hjælp folk i nød ud af fattigdom eller som jeg kalder det level 3-4 (Klik på linket under for at læs om hvorfor jeg kalder det level 3-4).

Relaterede blog: Hvorfor verden er bedre end du tror

Eller være med til undersøgelse for se hvor meget du vide om verden: https://docs.google.com/forms/d/1OZpR2vFY-m6tkEb0opd_tObcAcpyQ3dH2bWDA5Ux4tY/prefill

Der er mange videoer på nettet, hvor folk donorer gratis tøj, mad og iPad til tusindvis af folk. Men de vide ikke at de gøre mere skad, da de sendt tøj til folket, ødelagede de det lokal tøj marked, det samme med mad og iPad, Dvs. at det dræber den lokal økonomien. Vi i vesten tror, at vi kan komme ridende til Afrika, og hjælp dem med alle deres problemer, men faktum er vi ødelægger deres økonomien. Og ikke bare det vil de pårørende også vokse op med at tro at turister ville give dem gratis vand og mad. Hvorfor lære at fisk, når alle fiskene er gratis.

Løsning?

Så hvad er løsning? Der er ingen simpel svar. Men du kan donorer til virksomheder som ansætter lokal bebor i det lokal samfund.

Eller donorer til Humanity First som er en nonprofitorganisation der hjælper sårbare samfund i 52 lande på 6 kontinenter, som leverer katastrofehjælp og langsigtet udviklingsbistand til sårbare samfund. (Linket til deres hjemmeside i Danmark, og linket til deres hjemmeside Internationalt)

Læs også:

Mediens negativt påvirkning på vores synspunkt

Ja tak til atomkraft

Nysgerrighed er en nøgle til oplevelser og et spændende liv